Toll Free: +40 726272465

Ingrijirea tatuajelor pas cu pas

Tatuajul este o arta corporala, practicata din cele mai vechi timpuri si reprezinta un mod de infrumusetare sau chiar un adevarat ritual, cu semnificatii profunde sociale si spirituale.

 

Etapele vindecarii unui tatuaj nou

Ingrijirea tatuajului pas cu pas este extrem de importanta, asigurand pastratrea aspectului estetic o perioada indelungata.

  • Pastrarea bandajului pentru 2-6 ore – dupa finalizare, artistul va dezinfecta zona tatuata si o va acoperi cu un bandaj, pentru a proteja pielea de actiunea potential nociva a microorganismelor patogene, iar acesta trebuie mentinut cel putin 2 ore.

Inlaturarea bandajului se face cu grija, tinandu-se cont de indicatiile artistului.

  • Curatarea tatuajului – majoritatea artistilor recomanda curatarea tatuajului prin spalare cu apa calda si cu sapun antibacterian, pentru a indeparta urmele de sange, plasma sau excesul de cerneala. Nu se vor folosi bureti de baie si nici nu se va tine jetul de apa direct pe tatuaj, iar durata dusului va fi de 5-6 minute.
  • Uscarea tatuajului – se face prin tamponarea usoara cu un prosop cat mai fin, urmata apoi de o perioada de aproximativ 20 de minute in care se lasa pielea sa se usuce natural.
  • Aplicarea unei creme speciale – in momentul in care pielea este uscata, este importanta aplicarea unei creme speciale pentru ingrijirea zonei tatuate. Produsul topic se aplica in strat subtire, care sa permita refacerea rapida a pielii. Trebuie continuata folosirea cremei macar de doua ori pe zi, timp de 3-5 zile, dupa care se poate folosi si o crema hidratanta obisnuita, dar care sa nu contina parfum, coloranti sau particule stralucitoare.
Crema Intretinere

 

  • Spalarea si hidratarea tatuajului pana la vindecare – este important ca zona tatuata sa fie spalata si apoi hidratata cel putin de doua ori pe zi pana la vindecarea completa, care poate dura intre 3 si 6 saptamani.

Intretinerea tatuajului

Intretinerea tatuajului incepe din momentul in care acesta este realizat. Astfel, pana la vindecarea completa, chiar daca apare pruritul si descuamarea zonei tatuate, singura solutie pentru calmarea acestor manifestari normale este aplicarea cremei speciale.

Un tatuaj nou nu trebuie expus la soare sau la o alta sursa de raze ultraviolete. Chiar si dupa vindecare, trebuie aplicata o crema speciala cu factor de protectie solara (SPF) de minimum 30. Acest lucru va impiedica decolorarea tatuajului.

Hainele trebuie sa fie curate, lejere si din materiale care lasa pielea sa respire.

In primele saptamani de la realizarea tatuajului trebuie evitate activitati precum: inotul, mersul la solariu, activitatea fizica intensa, expunerea la caldura sau frig.

Zona tatuata trebuie hidratata in permanenta, pentru a sustine elasticitatea pielii si a mentine aspectul estetic al tatuajului.

Va recomandam sa incercati produsele din gama TattooMed, create special pentru a ingriji delicat pielea tatuata.

Text: Andreea Bunea

You May Also Like

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *